Publish date: 2024-07-17

۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰ اوت ۲۰۱۶

ابتهاج محمد، عضو تیم شمشیربازی زنان آمریکا به عنوان نخستین ورزشکار محجبه از ایالات متحده آمریکا در المپیک امسال مسابقه داده است.

اگر چه او با پیروزی در مسابقه اول و شکست در دور دوم مسابقات شمشیر سابر از ادامه رقابت‌های انفرادی بازمانده اما بنا بر گزارش وبسایت رسمی المپیک ریو، هواداران کاروان آمریکا و تماشاگران این مسابقات با تشویق‌های مکرر خود از حضور این ورزشکار آمریکایی مسلمان استقبال کرده‌اند.

او پس از آن که روز گذشته (دوشنبه هشتم اوت) به عنوان نخستین زن آمریکایی محجبه در کاروان آمریکا مسابقه داد، به خبرنگاران گفت: "بسیاری می‌پندارند که زنان مسلمان در عرصه ورزش حضور پررنگی ندارند و اصولا ورزش نمی‌کنند. به همین علت، چنین کاری نه تنها به چالش کشیدن این باور غلط در میان جامعه غیرمسلمانان است بلکه به نوعی مبارزه‌ای در داخل جامعه مسلمانان هم محسوب می‌شود. هدف من این بود که این باور عمومی را بشکنم و به دختران (مسلمان) بگویم که شما باید ورزش کنید و تحرک داشته باشید."

اگر چه المپیک برای ابتهاج محمد در رشته انفرادی به پایان رسیده اما او شانس این را خواهد داشت که چهار روز دیگر (۱۳ اوت - ۲۳ مرداد) در بخش دو نفره و تیمی دوباره مسابقه دهد.

تصاویر با حجاب ابتهاج محمد در حالی مورد توجه دوربین‌ها و تماشاگران مسابقات المپیک قرار گرفته که در یکی دو روز گذشته چند تصویر دیگر از رویارویی ورزشکاران زن محجبه کشورهای اسلامی در برابر رقبایشان واکنش‌هایی به دنبال داشته است.

روز گذشته، عکسی از مسابقه والیبال ساحلی زنان میان تیم‌های ملی مصر و آلمان، سوژه داغی در رسانه‌های اجتماعی شد.

دعا الغبیشی والیبالیست مصری در این عکس می‌خواهد توپ را از روی دستان کیرا والکن‌هورست از تیم آلمان رد کند.

برخی حتی رویارویی زنان مسلمان با حجاب در برابر رقبایشان را به "برخورد فرهنگ‌ها" تعبیر کردند.

در شبکه‌های اجتماعی موضوع "بیکینی در برابر حجاب" مورد توجه قرار گرفت.

برخی از ناظران هم به جای تاکید بر "تقابل فرهنگی" به قدرت اعجازآمیز ورزش برای گردهم آوردن انسانها و فرهنگ‌ها توجه نشان دادند.

تا سال ۲۰۱۲ فدراسیون والیبال زنان ورزشکار در رشته والیبال ساحلی را مجبور می‌کرد برای حضور در رقابت‌ها بیکینی بپوشند.

قانونی که مورد انتقادهای فراوان قرار گرفت و فدراسیون والیبال را متهم به تاکید بر "سکسی" نمایاندن مسابقات ساحلی زنان کرد و این که با تعیین البسه ورزشی ویژه برای زنان والیبالیست، قصد جلب توجه‌ها به اندام ورزشکاران را داشته است.

اعتراض‌ها به این قانون، به ویژه تلاش فدراسیون والیبال استرالیا در این زمینه، بالاخره باعث شد که "قانون بیکینی" برداشته شود و ورزشکاران زن اجازه یابند از سایر لباس‌های ورزشی هم استفاده کنند.

برای مثال، تیم والیبال ساحلی برزیل در سال ۲۰۱۲ به علت شرایط جوی بریتانیا، تصمیم گرفت با لباس‌های یکسره به میدان برود.

ncG1vNJzZmivp6x7o67CZ5qopV%2BlsrO%2FyJqlaKugpL%2B1e5FpaG9nYG18coKPcWdyl6VlhKC1wa2goZmalLq2tMCmpJqcj6rAoqvRoqaYamBmgw%3D%3D